Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.41
-
Less Gluten
Frytki polentowe z oliwkami i sosem pomidorowym
Tymianek, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól), Kasza kukurydziana, MASŁO 82% tł., MLEKO spożywcze 2% tł., Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Cebula biała, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sól, Czosnek
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 911 kJ/218 kcal |
Tłuszcz: 10,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g |
Węglowodany: 23,1 g w tym cukry: 4,7 g |
Błonnik: 2,7 g |
Białko: 7,4 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.