Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.89 Star
  • Less Gluten

Gazpacho pomidorowo-arbuzowe z fetą

Arbuz, Pomidor malinowy, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Oliwa z oliwek, Cebula czerwona, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Czosnek, Olej rzepakowy, Rukola

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
959 kJ/229 kcal
Tłuszcz: 12,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 25,4 g
w tym cukry: 19,6 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: