Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star

Gnocchi buraczkowe z orzechem włoskim i serem mascarpone, sałatka z zielonym groszkiem, sos jogurtowo-bazyliowy

Gnocchi buraczkowe (płatki ziemniaczane (min. 20%), woda, mąka PSZENNA, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, SER ricotta, SER mascarpone min. 5%, burak w proszku min. 3%, ORZECHY WŁOSKIE min. 2%, bułka tarta (z mąki PSZENNEJ), płatki ziemniaczane, przyprawy), Ogórek zielony, Groszek zielony, Sałata mix, JOGURT naturalny 2% tł., Natka pietruszki, MASŁO 82% tł., Olej rzepakowy, Bazylia, Miód pszczeli, Czosnek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
895 kJ/214 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 32,0 g
w tym cukry: 3,9 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 6,0 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: