Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37
Gnocchi buraczkowe z orzechem włoskim i serem mascarpone, sałatka z zielonym groszkiem, sos jogurtowo-bazyliowy
Sałata mix, Gnocchi buraczkowe z serem mascarpone i orzechami włoskimi (płatki ziemniaczane (min. 20%), woda, mąka PSZENNA, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, SER ricotta, SER mascarpone min. 5%, burak w proszku min. 3%, ORZECHY WŁOSKIE min. 2%, bułka tarta (z mąki PSZENNEJ), płatki ziemniaczane, przyprawy), Olej rzepakowy, MASŁO 82% tł., Natka pietruszki, Groszek zielony, Pieprz czarny, Sól, Ogórek zielony, Czosnek, JOGURT naturalny 2% tł., Miód pszczeli, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Bazylia
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 910 kJ/217 kcal |
Tłuszcz: 6,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g |
Węglowodany: 34,4 g w tym cukry: 4,0 g |
Błonnik: 2,8 g |
Białko: 6,4 g |
Sól: 1,3 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
- orzechy
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.