Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31 Star

Grzybowa lasagne z ricottą, rukola z pomidorami, sos jogurtowo-czosnkowy

Pomidorki cherry, Podgrzybki, MLEKO spożywcze 2% tł., Makaron lasagne (mąka semolina z PSZENICY durum), Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Rukola, Cebula biała, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, MASŁO 82% tł., Natka pietruszki, Koperek, Czosnek, Gałka muszkatołowa, Sól, Pieprz czarny, Miód pszczeli, Tymianek, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
945 kJ/226 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g
Węglowodany: 28,0 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 11,9 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: