Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Grzybowe curry z czerwoną soczewicą, makaron sojowy

ORZESZKI ZIEMNE, Pieprz czarny, Soczewica czerwona, Imbir różowy marynowany, Czosnek, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sól, Sok z cytryny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieczarki, Cebula czerwona, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Olej rzepakowy, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), liście kafiru, Kolendra (nasiona), Grzyby shittake, Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Makaron sojowy (skrobia kukurydziana, skrobia fasoli zielonej, skrobia grochowa, woda)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 644 kJ/393 kcal
Tłuszcz: 21,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,8 g
Węglowodany: 37,4 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 13,2 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: