Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23
-
Dairy Free
-
Less Gluten
-
Vegan
Grzybowe curry z czerwoną soczewicą, makaron sojowy
ORZESZKI ZIEMNE, Pieprz czarny, Soczewica czerwona, Imbir różowy marynowany, Czosnek, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sól, Sok z cytryny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieczarki, Cebula czerwona, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Olej rzepakowy, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), liście kafiru, Kolendra (nasiona), Grzyby shittake, Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Makaron sojowy (skrobia kukurydziana, skrobia fasoli zielonej, skrobia grochowa, woda)
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 644 kJ/393 kcal |
Tłuszcz: 21,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,8 g |
Węglowodany: 37,4 g w tym cukry: 6,2 g |
Błonnik: 6,6 g |
Białko: 13,2 g |
Sól: 1,1 g |
Alergeny
- gluten
- orzeszki ziemne i produkty pochodne
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.