Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Grzybowe curry z czerwoną soczewicą, makaron sojowy

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Pieczarki, Grzyby shittake, Makaron sojowy (skrobia kukurydziana, skrobia fasoli zielonej, skrobia grochowa, woda), Soczewica czerwona, ORZESZKI ZIEMNE, Cebula czerwona, Sok z cytryny, Czosnek, Imbir różowy marynowany, Olej rzepakowy, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sól, Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Kolendra (nasiona), liście kafiru, Pieprz czarny, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 646 kJ/393 kcal
Tłuszcz: 21,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,8 g
Węglowodany: 37,5 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 13,2 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: