Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47
Grzybowe penne z prażonymi orzechami laskowymi, sałatka z rukolą, sos winegret
Rukola, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Grzyby, Czosnek, Tymianek, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Oliwa z oliwek, ORZECHY LASKOWE, Chili, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Sól, Olej rzepakowy, Makaron pełnoziarnisty (Mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 948 kJ/465 kcal |
Tłuszcz: 26,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g |
Węglowodany: 40,9 g w tym cukry: 5,8 g |
Błonnik: 6,6 g |
Białko: 15,8 g |
Sól: 0,6 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
- orzechy
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.