Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star

Grzybowe penne z prażonymi orzechami laskowymi, sałatka z rukolą, sos winegret

Rukola, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Grzyby, Czosnek, Tymianek, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Oliwa z oliwek, ORZECHY LASKOWE, Chili, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Sól, Olej rzepakowy, Makaron pełnoziarnisty (Mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 948 kJ/465 kcal
Tłuszcz: 26,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 40,9 g
w tym cukry: 5,8 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 15,8 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: