Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star

Grzybowe penne z prażonymi orzechami laskowymi, sałatka z rukolą, sos winegret

Makaron pełnoziarnisty (Mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Grzyby (maślak zwyczajny (Suillus luteus) (30%), boczniaki (Pleurotus ostreatus) (30%), shitake (Lentinus edodes, zawiera naturalnie występujące SIARCZYNY) (25%), łuskwiak (Pholiota mutabilis) (15%)), Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, ORZECHY LASKOWE, Olej rzepakowy, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Rukola, Sok z cytryny, Sól, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Czosnek, Pieprz czarny, Tymianek, Chili, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 944 kJ/465 kcal
Tłuszcz: 26,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 40,7 g
w tym cukry: 6,1 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 15,8 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: