Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.17 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Wegetariańska potrawka z batatami, ciecierzycą i szpinakiem podana z ryżem

Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), liście kafiru, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sok z limonki, Sól, Ziele angielskie, Batat, Czosnek, Olej rzepakowy, Cebula biała, Ciecierzyca, Szpinak, Ryż biały

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
859 kJ/205 kcal
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 33,2 g
w tym cukry: 3,9 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 5,8 g
Sól: 0,4 g

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: