Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star

Gulasz z kurczakiem, pieczarkami i koperkiem, kasza jęczmienna, surówka z marchewki z chrzanem

Wywar warzywny (zawiera SELER), Olej rzepakowy, Pieczarki, Pieprz czarny, Por, ŚMIETANA 15% tł., Sól, Czosnek, Koperek, Kasza JĘCZMIENNA perłowa, Cukier, Kurczak (pierś), Liść laurowy, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), surówka marchewkowa z chrzanem (marchew, jabłko, chrzan tarty [korzeń chrzanu, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu], olej rzepakowy, sok z cytryny, cukier trzcinowy, ekstrakt przypraw)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 956 kJ/468 kcal
Tłuszcz: 19,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 44,1 g
w tym cukry: 10,0 g
Błonnik: 6,5 g
Białko: 30,5 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: