Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.14 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Harira z wołowiną, makaron bezglutenowy

Wołowina, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Woda, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Ciecierzyca, SELER naciowy, Soczewica czerwona, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, MASŁO 82% tł., Oliwa z oliwek, Sól, Garam Masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), Sos tabasco (ocet, czerwona ostra papryka, sól)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 971 kJ/471 kcal
Tłuszcz: 12,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 37,1 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 52,2 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: