Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.57 Star
  • Less Gluten

Indyk duszony z marchewką i groszkiem, puree ziemniaczane, surówka z białej kapusty

Surówka koperkowa (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Indyk, Ziemniaki, Groszek zielony, Marchew, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Woda, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, MLEKO spożywcze 2% tł., MASŁO 82% tł., Pietruszka, Por, SELER korzeniowy, Sól, Czosnek, Sos tabasco (ocet, czerwona ostra papryka, sól), Pieprz czarny, Papryka słodka, Majeranek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 270 kJ/304 kcal
Tłuszcz: 14,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 26,5 g
w tym cukry: 7,1 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 19,3 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: