Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free
  • Less Carb

Indyk po malezyjsku w sosie orzechowym z papryką i groszkiem cukrowym, ryż basmati

indyk 41% (indyk, imbir, kmin rzymski, kolendra, papryka słodka, pieprz czarny, sól, tymianek, olej rzepakowy, woda), sos 38% (napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), woda, groszek cukrowy, papryka czerwona, ORZESZKI ZIEMNE, cebula biała, pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), sok z cytryny, olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), ksylitol, czosnek, trawa cytrynowa, sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), imbir, kmin rzymski, kurkuma, olej rzepakowy), ryż 21% (ryż basmati, sól)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 250 kJ/299 kcal
Tłuszcz: 12,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g
Węglowodany: 18,5 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 26,3 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: