Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Indyk w sosie alfredo z zieloną fasolką szparagową i szpinakiem, pieczone ziemniaki, surówka colesław

Indyk, Ziemniaki, Surówka coleslaw (kapusta biała (74%), marchew (14%), majonez (9%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku,], sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Woda, Szpinak, Fasolka szparagowa zielona, Olej rzepakowy, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Żółtko JAJA kurzego, Sól, Czosnek, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Natka pietruszki, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Cukier, Pieprz czarny, Mąka ziemniaczana, Liść laurowy, Papryka słodka, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 278 kJ/305 kcal
Tłuszcz: 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 28,3 g
w tym cukry: 6,4 g
Błonnik: 4,1 g
Białko: 26,7 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: