Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Indyk w sosie alfredo z zieloną fasolką szparagową i szpinakiem, pieczone ziemniaki, surówka colesław

Surówka coleslaw (zawiera JAJA i GORCZYCĘ), Fasolka szparagowa zielona, Papryka słodka, Mąka ziemniaczana, Żółtko JAJA kurzego, Szpinak, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Gałka muszkatołowa, Natka pietruszki, Cukier, Czosnek, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Liść laurowy, Indyk, Ziemniaki

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 256 kJ/300 kcal
Tłuszcz: 10,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 28,4 g
w tym cukry: 5,5 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 26,5 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: