Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.53 Star
  • Less Gluten

XXX_Indyk w sosie musztardowo-pieczarkowym, ziemniaki pieczone, mizeria z bryndzą, rzodkiewką i koperkiem

Ziemniak, Indyk, Pieczarka, Ogórek zielony, Rzodkiewka, Ser bryndza, Śmietana 12% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), ŚMIETANA 15% tł., Olej rzepakowy, Woda, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Koperek, Cebula biała, Sól, MASŁO 82% tł., Papryka słodka, Czosnek, Cukier, Natka pietruszki, Imbir, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Kolendra, Pieprz czarny, Tymianek, Kmin rzymski, Rozmaryn, Ziemniaki młode

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 235 kJ/295 kcal
Tłuszcz: 12,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
Węglowodany: 23,6 g
w tym cukry: 2,4 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 23,3 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: