Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.14 Star

Indyk w sosie szpinakowym z fetą, razowe świderki

Szpinak, Indyk, Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), ŚMIETANA 15% tł., Olej rzepakowy, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Cebula biała, Woda, Sól, Papryka słodka, Czosnek, Imbir, Kolendra, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Tymianek, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 289 kJ/308 kcal
Tłuszcz: 10,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 28,6 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 25,7 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: