Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.43 Star
  • Dairy Free

Indyk w sosie z brokułami, żółtą fasolką szparagową i cukinią, kasza bulgur, surówka koperkowa

sos 29% (woda, cukinia, brokuł, fasolka szparagowa żółta, pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), olej rzepakowy, wywar warzywny (zawiera SELER), czosnek, mąka ziemniaczana, natka pietruszki, sok z cytryny, sól, papryka wędzona, pieprz czarny, majeranek, tymianek), kasza bulgur 26% (kasza bulgur (zawiera GLUTEN), sól), indyk 23% (indyk, czosnek, olej rzepakowy, cukier, liść laurowy, pieprz czarny, sól, zioła prowansalskie, woda), surówka koperkowa 22% (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), natka pietruszki karbowana

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 001 kJ/718 kcal
Tłuszcz: 33,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 70,1 g
w tym cukry: 7,2 g
Błonnik: 11,0 g
Białko: 53,7 g
Sól: 3,3 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: