Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.19 Star

Jagnięce kofty z dipem z sera koziego z miętą, makaron orzo z papryką, ogórkiem, oliwkami, czerwoną cebulą i fetą

Jagnięcina, Makaron orzo (mąka PSZENNA, woda), Cebula biała, Papryka czerwona, Ogórek zielony, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), Ser twarogowy kozi miękki (MLEKO kozie pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka), Granat, SER twarogowy chudy, Olej rzepakowy, JOGURT naturalny 2% tł., Cebula czerwona, Sok z cytryny, Sól, Oliwa z oliwek, Czosnek, Mięta, Pieprz czarny, Kmin rzymski

Wartość odżywcza na porcję XXL

Wartość energetyczna:
3 868 kJ/924 kcal
Tłuszcz: 59,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 37,3 g
Węglowodany: 44,4 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 58,3 g
Sól: 2,1 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: