Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Jajko sadzone ze szczypiorkiem, chleb żytni, pomidorki, sos majonezowy

Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Pieprz czarny, Sól, JAJA kurze, Olej rzepakowy, Pomidorki daktylowe, Rukola, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek, Olej rzepakowy, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Szczypiorek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 244 kJ/536 kcal
Tłuszcz: 31,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
Węglowodany: 36,6 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 26,3 g
Sól: 5,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: