Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55
Jajko sadzone ze szczypiorkiem, chleb żytni, pomidorki, sos majonezowy
Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Pieprz czarny, Sól, JAJA kurze, Olej rzepakowy, Pomidorki daktylowe, Rukola, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek, Olej rzepakowy, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Szczypiorek
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 2 244 kJ/536 kcal |
Tłuszcz: 31,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g |
Węglowodany: 36,6 g w tym cukry: 2,1 g |
Błonnik: 4,9 g |
Białko: 26,3 g |
Sól: 5,0 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.