Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.56 Star

Jajko sadzone ze szczypiorkiem, chleb żytni, pomidorki, sos majonezowy

JAJA kurze, Pomidorki daktylowe, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Rukola, Pieprz czarny, Sól, Olej rzepakowy, Szczypiorek, Sok z cytryny, Czosnek, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 244 kJ/536 kcal
Tłuszcz: 31,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
Węglowodany: 36,6 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 26,3 g
Sól: 5,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: