Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31
-
Dairy Free
-
Less Gluten
-
Kanapka bezglutenowa z pomidorową pastą rybną i ogórkiem kiszonym podana z warzywami
Chleb bezglutenowy (Woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna (proso, siemię lniane, słonecznik, chia), białko kurze (JAJA), otręby ryżowe, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)), Ogórek kiszony, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Tuńczyk (TUŃCZYK, olej słonecznikowy, olej SOJOWY, sól), Pomidorki daktylowe, Roszponka
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 054 kJ/252 kcal |
Tłuszcz: 12,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g |
Węglowodany: 26,5 g w tym cukry: 2,9 g |
Błonnik: 5,6 g |
Białko: 9,5 g |
Sól: 2,0 g |
Alergeny
- jaja
- ryby i produkty pochodne
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.