Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Kanapka bezglutenowa z pomidorową pastą rybną i ogórkiem kiszonym podana z warzywami

kanapka 71% (chleb bezglutenowy (Woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna (proso, siemię lniane, słonecznik, chia), białko kurze (JAJA), otręby ryżowe, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)), ogórek kiszony, Tuńczyk (TUŃCZYK, olej słonecznikowy, olej SOJOWY, sól), pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, sok z cytryny, cukier, pieprz czarny, sól), pomidorki 24%, roszponka 6%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 053 kJ/252 kcal
Tłuszcz: 12,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 26,5 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 9,5 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: