Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star

Kanapka razowa z cytrynowo-miętowym pesto z cukinii i mozzarellą, pomidorki

kanapka 69% (chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), ser mozzarella (MLEKO krowie pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, podpuszczka mikrobiologiczna), cukinia, oliwa z oliwek, sałata lodowa, sok z cytryny, mięta, natka pietruszki, czosnek, pieprz czarny, sól, olej rzepakowy), pomidorki 29%, kiełki słonecznika 2%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
660 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
Węglowodany: 19,1 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: