Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.29 Star

Kanapka razowa z hummusem z suszonymi pomidorami, fetą i chili, papryka

Kiełki rzodkiewki, Roszponka, Chleb razowy ze słonecznikiem (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, nasiona słonecznika, mąka PSZENNA, sól), Chili, Czosnek, Kmin rzymski, Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Ciecierzyca, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Kiełki lucerny, Papryka żółta

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
859 kJ/205 kcal
Tłuszcz: 12,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 21,3 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: