Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star

Kanapka z szarpanym ‘wegańskim kurczakiem’, piklowana papryka i ogórek

Papryka czerwona z octu, Ogórki konserwowe (zawierają GORCZYCĘ), Roślinny odpowiednik mięsa (baza SOJOWA (93%) (woda, białko SOJOWE, sól), olej słonecznikowy, aromat naturalny), Bułka z mąki graham z czarnuszką (Mąka PSZENNA graham 1850, mąka PSZENNA 500, woda, drożdże, cukier, sól, nasiona czarnuszki), Surówka coleslaw (kapusta biała (74%), marchew (14%), majonez (9%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku,], sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Sałata rzymska, ORZECHY PEKAN

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
860 kJ/206 kcal
Tłuszcz: 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 28,6 g
w tym cukry: 5,7 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 8,9 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • orzechy
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: