Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.63 Star

Klasyczna lasagne z beszamelem, sałatka z rukolą i sosem winegret

Makaron lasagne (mąka semolina z PSZENICY durum), Wołowina, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Rukola, Papryka czerwona, Ogórek zielony, MLEKO spożywcze 2% tł., MASŁO 82% tł., Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Gałka muszkatołowa, Czosnek, Wieprzowina, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Sól, SELER naciowy, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Oregano, Olej rzepakowy, Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 341 kJ/321 kcal
Tłuszcz: 17,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
Węglowodany: 28,1 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 14,0 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: