Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.39 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Less Carb

Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym, makaron bezglutenowy z pesto bazyliowym

Kurczak udko, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cebula biała, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Koncentrat pomidorowy 30%, Oliwa z oliwek, Olej rzepakowy, Bazylia, JAJA kurze, Mąka OWSIANA bezglutenowa, Czosnek, Sól, Sok z cytryny, Pieprz czarny, orzechy pinii, Cukier

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
790 kJ/189 kcal
Tłuszcz: 9,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 14,5 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 10,7 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: