Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.75 Star
  • Less Gluten

Kluski śląskie w grzybowym sosie z ricottą, pieczone pomidorki z tymiankiem

Pomidorki cherry, Kluski śląskie, Podgrzybki, Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Woda, ORZECHY PISTACJOWE, Miód pszczeli, Olej rzepakowy, Cebula czerwona, MASŁO 82% tł., Czosnek, Sól, Oliwa z oliwek, Tymianek, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
837 kJ/200 kcal
Tłuszcz: 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 35,3 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: