Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Kofty wołowe w sosie z warzyw korzeniowych, polenta, surówka koperkowa

Wołowina, Surówka koperkowa (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Woda, Kasza kukurydziana, Cebula biała, Marchew, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Soczewica zielona, SELER korzeniowy, Por, Pietruszka, Czosnek, Garam Masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), Sól, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Musztarda dijon (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Gałka muszkatołowa, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 242 kJ/775 kcal
Tłuszcz: 27,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,0 g
Węglowodany: 75,9 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 12,3 g
Białko: 60,9 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: