Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

XXX_Kokosowe kuleczki z indyka w sosie curry z pomidorami, quinoa, frytki z buraka

Burak, JAJA kurze, Kolendra, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Imbir różowy marynowany, Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Cebula biała, Rzepa kiszona po libańsku, Komosa ryżowa, Cytryna, Imbir, Olej rzepakowy, Czosnek, Wiórki kokosowe, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sok z cytryny, Kurkuma, JOGURT naturalny 2% tł., Indyk, Sól, Rozmaryn, Pieprz czarny, Szczypiorek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 231 kJ/294 kcal
Tłuszcz: 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5 g
Węglowodany: 27,7 g
w tym cukry: 9,2 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 21,0 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: