Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24 Star

Kolendrowy hummus z sałatką z pieczonych buraczków, chleb żytni

Burak, Ciecierzyca, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Kolendra, Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Czosnek, Olej rzepakowy, Syrop klonowy, Cukier, SEZAM czarny, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, Kmin rzymski

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 195 kJ/525 kcal
Tłuszcz: 18,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 78,1 g
w tym cukry: 18,4 g
Błonnik: 13,9 g
Białko: 16,5 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • gluten
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: