Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24
Kolendrowy hummus z sałatką z pieczonych buraczków, chleb żytni
SEZAM czarny, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Ciecierzyca, Syrop klonowy, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Oliwa z oliwek, Kmin rzymski, Tymianek, Burak, Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Czosnek, Cukier, Kolendra
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 2 044 kJ/488 kcal |
Tłuszcz: 17,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g |
Węglowodany: 72,5 g w tym cukry: 12,7 g |
Błonnik: 12,8 g |
Białko: 15,6 g |
Sól: 1,9 g |
Alergeny
- gluten
- sezam
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.