Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24 Star

Kolendrowy hummus z sałatką z pieczonych buraczków, chleb żytni

Burak, Ciecierzyca, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, sól, serwatka (z MLEKA)), Kolendra, Olej rzepakowy, Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Czosnek, syrop klonowy, Cukier, SEZAM czarny, Sól, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 194 kJ/524 kcal
Tłuszcz: 19,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 77,8 g
w tym cukry: 18,5 g
Błonnik: 13,9 g
Białko: 16,4 g
Sól: 1,9 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: