Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24 Star

Kolendrowy hummus z sałatką z pieczonych buraczków, chleb żytni

Burak, Ciecierzyca, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Kolendra, Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, syrop klonowy, Czosnek, Cukier, SEZAM czarny, Sól, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 186 kJ/523 kcal
Tłuszcz: 19,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 77,4 g
w tym cukry: 18,5 g
Błonnik: 13,8 g
Białko: 16,4 g
Sól: 1,9 g

Alergeny

  • gluten
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: