Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.58 Star

NTFY_Kopytka z sosem pomidorowym z mozzarellą, bazylią i parmezanem

Bazylia, Kopytka ziemniaczane (ziemniak gotowany, mąka PSZENNA, JAJA), Olej rzepakowy, Sól, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Cebula biała, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Czosnek

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 318 kJ/315 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: