Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.58 Star

NTFY_Kopytka z sosem pomidorowym z mozzarellą, bazylią i parmezanem

Kopytka ziemniaczane (ziemniak gotowany, mąka PSZENNA, JAJA), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cebula biała, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Bazylia, Sól, Czosnek, Cukier, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 318 kJ/315 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 6,3 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 7,9 g
Sól: 2,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: