Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.54 Star

Kotlety dyniowo-drobiowe w sosie serowym, kuskus perłowy, surówka koperkowa

Kurczak udko, kuskus perłowy (zawiera GLUTEN), Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Pieprz biały, Gałka muszkatołowa, Cebula biała, Płatki OWSIANE bezglutenowe, Olej rzepakowy, JAJA kurze, Dynia, Czosnek, Sól, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Pieprz czarny, Surówka koperkowa (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 260 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 14,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 33,7 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 12,0 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: