Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Kotlety dyniowo-drobiowe w sosie serowym, kuskus perłowy, surówka koperkowa

Surówka koperkowa (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), kuskus perłowy (zawiera GLUTEN), Kurczak (pierś), Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Dynia, Kurczak udko, Woda, Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), JAJA kurze, Cebula biała, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Gałka muszkatołowa, Pieprz biały

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 217 kJ/291 kcal
Tłuszcz: 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 34,5 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 12,9 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: