Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.59 Star

Krem z pomidorów z ravioli ze szpinakiem i ricottą

Bazylia, Cebula biała, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sól, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Czosnek, Ravioli z ricottą i szpinakiem (Mąka z PSZENICY twardej durum, pasteryzowana masa JAJOWA, woda, SER ricotta min. 35% (serwatka z MLEKA, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), szpinak min. 12%, SER Grana Padano (MLEKO krowie, sól, podpuszczka), bułka tarta (mąka PSZENNA, woda, sól, drożdże), przyprawy)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
503 kJ/120 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 13,1 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 4,0 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: