Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.61 Star

Krem z pomidorów z ravioli ze szpinakiem i ricottą

Woda, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Olej rzepakowy, Ravioli z ricottą i szpinakiem (Mąka z PSZENICY twardej durum, pasteryzowana masa JAJOWA, woda, SER ricotta min. 35% (serwatka z MLEKA, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), szpinak min. 12%, SER Grana Padano (MLEKO krowie, sól, podpuszczka), bułka tarta (mąka PSZENNA, woda, sól, drożdże), przyprawy), Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Sól, Cebula biała, Wywar warzywny (zawiera SELER), Bazylia, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Czosnek, Oregano, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
419 kJ/100 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 14,5 g
w tym cukry: 7,6 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 4,6 g
Sól: 2,5 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: