Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13
-
Less Gluten
Krem z zielonych warzyw z oliwą rozmarynową i orzeszkami pinii
bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), Cukinia, Oliwa z oliwek aromatyzowana rozmarynem (oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, rozmaryn, naturalny aromat rozmarynu), Pieprz czarny, Rozmaryn, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Sól, Ziemniaki, Czosnek, Olej rzepakowy, Szpinak, orzechy pinii
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 715 kJ/171 kcal |
Tłuszcz: 10,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g |
Węglowodany: 14,0 g w tym cukry: 2,3 g |
Błonnik: 3,5 g |
Białko: 6,4 g |
Sól: 0,2 g |
Alergeny
- gluten
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.