Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star

Krem z zielonych warzyw z oliwą rozmarynową i orzeszkami pinii

Woda, Szpinak, Cukinia, Ziemniaki, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), orzechy pinii, Czosnek, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), Oliwa z oliwek aromatyzowana rozmarynem (oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, rozmaryn, naturalny aromat rozmarynu), Pieprz czarny, Rozmaryn, Olej rzepakowy, Sól

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
715 kJ/171 kcal
Tłuszcz: 10,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 14,0 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 6,4 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: