Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.51 Star

Kresowa zupa fasolowa z grzybami, chleb razowy

Chleb Razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Cząber, Wywar warzywny (zawiera SELER), Fasola biała, Liść laurowy, Majeranek, Marchew, MASŁO 82% tł., Pieprz czarny, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Sól, Ziele angielskie, Cebula biała, Olej rzepakowy, Podgrzybki

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 575 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 15,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,5 g
Węglowodany: 54,7 g
w tym cukry: 4,9 g
Błonnik: 13,8 g
Białko: 14,7 g
Sól: 4,1 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: