Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.22 Star

Kulebiak z kapustą kiszoną, grzybami i barszczem czerwonym

Woda, Kapusta kwaszona, Ciasto drożdżowe (Mąka PSZENNA, woda, JAJA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), drożdże, cukier, sól), Burak, Cebula biała, Marchew, Pietruszka, Koncentrat buraczkowy (Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych, woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; warzywa i ekstrakty warzywne (zawierają SELER), przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty (zawierają SELER, MLEKO)), Podgrzybki, MASŁO 82% tł., Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Kminek, Olej rzepakowy, Czosnek, Cukier, Majeranek, Liść laurowy, Ziele angielskie, Mąka PSZENNA, Pieprz czarny, Lubczyk, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 009 kJ/480 kcal
Tłuszcz: 14,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 82,5 g
w tym cukry: 17,2 g
Błonnik: 7,8 g
Białko: 14,2 g
Sól: 3,8 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: