Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.27 Star
  • Dairy Free

Kulki tofu w sosie indyjskim, ryż czarny

Marchew, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny), Ryż czarny, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Cebula biała, JAJA kurze, Kolendra, Olej rzepakowy, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Mąka PSZENNA, Czosnek, Natka pietruszki, Sól, Pieprz czarny, Curry (kolendra, kurkuma, kozieradka, papryka cayenne, kmin rzymski, koper włoski, pieprz czarny), Kurkuma

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 702 kJ/407 kcal
Tłuszcz: 11,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 58,6 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 15,5 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: