Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.18 Star

Kulki z ciecierzycy z salsą pomidorową, puree ziemniaczano-brokułowe

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ziemniaki, Ciecierzyca, Brokuły, Pietruszka, JAJA kurze, Marchew, Cebula czerwona, SELER korzeniowy, MASŁO 82% tł., SEZAM czarny, Olej rzepakowy, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Koperek, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Sól, Tymianek, Pieprz czarny, Oregano, Bazylia, Kmin rzymski

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 863 kJ/445 kcal
Tłuszcz: 20,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g
Węglowodany: 51,5 g
w tym cukry: 9,4 g
Błonnik: 13,8 g
Białko: 16,6 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • seler
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to:
HH15