Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.18
-
Less Gluten
Kulki z ciecierzycy z salsą pomidorową, puree ziemniaczano-brokułowe
SEZAM czarny, Koperek, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Cebula czerwona, Ziemniaki, Brokuły, MASŁO 82% tł., Kmin rzymski, SELER korzeniowy, JAJA kurze, Pietruszka, Marchew, Ciecierzyca, Tymianek, Sól, Pieprz czarny, Oregano, Olej rzepakowy, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Bazylia, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet)
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 847 kJ/441 kcal |
Tłuszcz: 20,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g |
Węglowodany: 50,7 g w tym cukry: 7,8 g |
Błonnik: 13,5 g |
Białko: 16,4 g |
Sól: 0,6 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
- seler
- sezam
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.