Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.18 Star
  • Less Gluten

Kulki z ciecierzycy z salsą pomidorową, puree ziemniaczano-brokułowe

SEZAM czarny, Koperek, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Cebula czerwona, Ziemniaki, Brokuły, MASŁO 82% tł., Kmin rzymski, SELER korzeniowy, JAJA kurze, Pietruszka, Marchew, Ciecierzyca, Tymianek, Sól, Pieprz czarny, Oregano, Olej rzepakowy, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Bazylia, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 847 kJ/441 kcal
Tłuszcz: 20,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g
Węglowodany: 50,7 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 13,5 g
Białko: 16,4 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • seler
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: