Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.59
Kurczak w sosie koperkowym z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem
Cukier, MLEKO spożywcze 2% tł., Por, Pietruszka, Marchew, Koperek, Cebula biała, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Mąka ziemniaczana, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), Ziemniaki, MASŁO 82% tł., Kurczak (pierś), Marchew baby, Groszek zielony, Czosnek, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Liść laurowy, SELER korzeniowy
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 829 kJ/437 kcal |
Tłuszcz: 20,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,3 g |
Węglowodany: 35,7 g w tym cukry: 6,6 g |
Błonnik: 8,2 g |
Białko: 29,9 g |
Sól: 0,6 g |
Alergeny
- gluten
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.