Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Indyk w sosie parmezanowym, bezglutenowe spaghetti, sałata z sosem winegret

Indyk, Woda, Makaron spaghetti bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Olej rzepakowy, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Rukola, Sól, Sok z cytryny, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), MASŁO 82% tł., Cukier, Miód pszczeli, Czosnek, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Wywar warzywny (zawiera SELER), Mąka ziemniaczana, Pieprz czarny, Liść laurowy, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 891 kJ/452 kcal
Tłuszcz: 18,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
Węglowodany: 32,6 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 39,0 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: