Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star
  • Less Gluten

Indyk w sosie tikka masala, ryż brązowy

Indyk, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ryż brązowy, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Cebula biała, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Sól, Kolendra, Czosnek, Imbir różowy marynowany, Garam Masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), Cynamon, Papryka słodka, Kmin rzymski, Chili, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 538 kJ/607 kcal
Tłuszcz: 19,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,1 g
Węglowodany: 62,0 g
w tym cukry: 10,8 g
Błonnik: 9,8 g
Białko: 43,1 g
Sól: 2,1 g

Alergeny

  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: