Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.56 Star

Indyk w sosie z suszonych pomidorów, kasza orkiszowa, surówka coleslaw

Indyk, Surówka coleslaw (kapusta biała (74%), marchew (14%), majonez (9%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku,], sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Kasza ORKISZOWA, ŚMIETANA 15% tł., Woda, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Olej rzepakowy, Sól, Czosnek, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Bazylia, Cukier, Tymianek, Pieprz czarny, Liść laurowy

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 900 kJ/454 kcal
Tłuszcz: 19,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 48,1 g
w tym cukry: 10,3 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 33,5 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: