Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Lasagne z brokułami, pieczarkami i żółtym serem, sałatka z pomidorów z sosem jogurtowo-czosnkowym

Pomidor malinowy, Pieczarki, Brokuł, MLEKO spożywcze 2% tł., JAJA kurze, JOGURT naturalny 2% tł., Makaron lasagne (mąka semolina z PSZENICY durum), Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Sałata lodowa, Cebula biała, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, MASŁO 82% tł., Olej rzepakowy, Koperek, Czosnek, Gałka muszkatołowa, Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 665 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 19,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,2 g
Węglowodany: 34,7 g
w tym cukry: 11,2 g
Błonnik: 6,5 g
Białko: 26,1 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: