Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.53
Lasagne z dyniowym ragu z wołowiną i salsiccią, sałatka z rzodkiewką i sosem pomarańczowo-bazyliowym
Roszponka, Sałata lodowa, Rukola, Wołowina, Musztarda dijon (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Miód pszczeli, Bazylia, Rzodkiewka, Sól, Pieprz czarny, MASŁO 82% tł., Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Gałka muszkatołowa, Włoska kiełbasa, SELER korzeniowy, Wieprzowina, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Olej rzepakowy, MLEKO spożywcze 2% tł., MASŁO klarowane, Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Dynia, Cebula biała, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Makaron lasagne (mąka semolina z PSZENICY durum), Sok pomarańczowy
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 292 kJ/309 kcal |
Tłuszcz: 18,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g |
Węglowodany: 22,6 g w tym cukry: 7,2 g |
Błonnik: 2,9 g |
Białko: 13,2 g |
Sól: 0,4 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.