Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
0 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Lasagne z selera z roślinnym beszamelem, sałatka z rzodkiewką i ogórkiem małosolnym

Rzodkiewka, Roszponka, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Ogórek małosolny (Ogórki, woda, sól, przyprawy), Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Liść laurowy, Gałka muszkatołowa, Czosnek, Sól, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Olej rzepakowy, Cebula czerwona, SELER korzeniowy, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
958 kJ/229 kcal
Tłuszcz: 12,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 24,7 g
w tym cukry: 10,5 g
Błonnik: 8,9 g
Białko: 5,3 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: