Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.56 Star

Lasagne ze szpinakiem, greckim serem i suszonymi pomidorami, sałatka z papryką, sos jogurtowo-bazyliowy

Szpinak, MLEKO spożywcze 2% tł., Ogórek zielony, Papryka czerwona, JOGURT naturalny 2% tł., Makaron lasagne (mąka semolina z PSZENICY durum), Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Sałata mix, Cebula biała, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Bazylia, MASŁO 82% tł., Czosnek, Miód pszczeli, Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Gałka muszkatołowa, Sól, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 849 kJ/442 kcal
Tłuszcz: 20,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1 g
Węglowodany: 52,1 g
w tym cukry: 12,5 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 23,0 g
Sól: 1,8 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: