Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.59 Star

Lasagne ze szpinakiem i 3 serami, sałatka ze świeżych warzyw z sosem bazyliowym

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Papryka żółta, JOGURT naturalny 2% tł., Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Makaron lasagne (mąka semolina z PSZENICY durum), Szpinak, Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Sałata mix, JAJA kurze, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Bazylia, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Cebula biała, Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Czosnek, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Pieprz czarny, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 203 kJ/288 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 34,6 g
w tym cukry: 7,3 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 15,1 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: