Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.58 Star

Lasagne ze szpinakiem i 3 serami, sałatka ze świeżych warzyw z sosem bazyliowym

lasagne 45% (pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), makaron lasagne (mąka semolina z PSZENICY durum), szpinak, ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), JAJA kurze, ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), cebula biała, olej rzepakowy, czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, sól, zioła prowansalskie), sos 18% (JOGURT naturalny 2% tł., bazylia, miód pszczeli, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy), ogórek zielony 11%, papryka żółta 11%, pomidorki 11%, sałata mix 5%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 204 kJ/288 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
Węglowodany: 34,6 g
w tym cukry: 7,3 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 15,0 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: