Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star
  • Less Gluten

Łosoś na cytrynowym risotto, sałatka z rukolą i pomidorkami, sos pomarańczowo-bazyliowy

ŁOSOŚ, Ryż arborio, Pomidorki daktylowe, Woda, Rukola, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Sok pomarańczowy, Sok z cytryny, Olej rzepakowy, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Wywar warzywny (zawiera SELER), Sos ostrygowy (zawiera MIĘCZAKI), Sól, Pieprz czarny, Musztarda dijon (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Trawa cytrynowa, Miód pszczeli, Kurkuma, Bazylia, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 923 kJ/460 kcal
Tłuszcz: 21,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 39,7 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 27,3 g
Sól: 2,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mięczaki
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: