Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55
-
Less Gluten
Łosoś na cytrynowym risotto, sałatka z rukolą i pomidorkami, sos pomarańczowo-bazyliowy
Pieprz czarny, Sos ostrygowy (zawiera MIĘCZAKI), Olej rzepakowy, Musztarda dijon (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Miód pszczeli, Bazylia, Rukola, Trawa cytrynowa, Sok z cytryny, Sól, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Kurkuma, Wywar warzywny (zawiera SELER), Ryż arborio, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Pomidorki daktylowe, ŁOSOŚ, Sok pomarańczowy
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 923 kJ/460 kcal |
Tłuszcz: 21,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g |
Węglowodany: 39,7 g w tym cukry: 2,4 g |
Błonnik: 1,5 g |
Białko: 27,3 g |
Sól: 2,2 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- mięczaki
- mleko
- ryby i produkty pochodne
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.