Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.39 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Makaron bezglutenowy z pesto paprykowym, kurczakiem teriyaki i kukurydzą

Kurczak (pierś), Kukurydza, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Sos teriyaki (zawiera SOJĘ), Papryka czerwona, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Szczypiorek, Olej rzepakowy, Sól, Rozmaryn, Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Czosnek, Oliwa z oliwek, Papryka wędzona

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 798 kJ/430 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 51,4 g
w tym cukry: 12,1 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 39,7 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: