Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star
  • Less Gluten

Makaron bezglutenowy z sosem brokułowym z kurczakiem

ser mozzarella, ser cheddar (SER Mozzarella 78,5%, SER cheddar 18,5%), Sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka)), SELER korzeniowy, Por, Pietruszka, Marchew, Czosnek, Cebula biała, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Makaron penne bezglutenowy (mąka kukurydziana), Tymianek, Brokuł, Sól, Pieprz czarny, Papryka słodka, Olej rzepakowy, Kurczak (pierś), Kolendra, Kmin rzymski, Imbir, Cukier, Wywar warzywny (zawiera SELER)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 367 kJ/327 kcal
Tłuszcz: 11,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g
Węglowodany: 35,3 g
w tym cukry: 5,0 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 23,4 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: