Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Makaron orzo z cukinią, suszonymi pomidorami i serem kozim, sos winegret

Cukinia, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Rukola, Ser kozi (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), Makaron orzo (mąka PSZENNA, woda), Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 181 kJ/282 kcal
Tłuszcz: 26,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 18,1 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 10,1 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: