Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55
Makaron orzo z cukinią, suszonymi pomidorami i serem kozim, sos winegret
Cukinia, Makaron orzo (mąka PSZENNA, woda), Olej rzepakowy, Sól, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Rukola, Ser kozi (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 186 kJ/283 kcal |
Tłuszcz: 26,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g |
Węglowodany: 18,3 g w tym cukry: 2,9 g |
Błonnik: 3,5 g |
Białko: 10,1 g |
Sól: 1,0 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.